Bevegelige deler utsettes for slitasje

Enhver maskin med bevegelige deler er utsatt for omfattende slitasje. For å avhjelpe den verste slitasjen og sørge for at utstyret ditt varer så lenge som mulig, er det meget viktig å smøre med riktig type olje.

Noen typer olje skal smøre motoren, og trenger spesialolje i forhold til type motor og belastning. Andre oljer skal smøre hydraulikk og andre bevegelige deler, og trenger smøreoljer med andre egenskaper. Det finnes mange typer smøreoljer med forskjellige viskositeter og bruksområder.

All olje er ikke smøreolje

Råolje er basis for det aller meste av smøreolje, enten de er mineralske eller syntetiske. Oljen som kommer ut lavere i destillasjonstårnet brukes til smøreolje, og har et kokepunkt over 350 grader celsius, med andre ord mellom asfalt og diesel. En motorolje har flere oppgaver, både holde metalldeler fra hverandre, samt tette mellom stempel og sylinder for å sørge for optimal kompresjon og yteevne. I tillegg skal bidrar den til å lede varme vekk fra mekaniske deler, og forhindre eller redusere koksdannelse på stempler.

Sot og forurensninger er vanlig i motorer, og smøreoljen er med på sørge for at de ikke legger seg som belegg i motoren. Som om ikke det var nok, så skal oljen også beskytte motoren mot korrosjon/rust – og alt dette skal den gjøre så lenge som mulig før et oljeskift skal være nødvendig. Så det sier seg selv, at man skal være bevisst på hva man bruker i maskinen. Gode produkter er god maskinøkonomi!

I Østfold Olje har vi lang erfaring og høy kompetanse på hvilke oljer du skal ha til enhver tid. Ta kontakt med oss for tilbud på smøreoljer – vi står på pletten for deg.

Kontakt Tor Jacob Olsen, eller bruk kontaktskjema.

Spør oss om tilbud på smøreoljer

Send oss en forespørsel så tar vi kontakt med deg.